Гауляйтером сіл Круглоозерка і Приморське на Херсонщині окупанти призначили колишнього кікбоксера Олександра Гулеватого

Новини
Колаборант Олександр Гулеватий

Гауляйтером сіл Круглоозерка і Приморське Бехтерської територіальної громади Скадовського району на лівобережній Херсонщині окупанти призначили місцевого мешканця Олександра Гулеватого. Він колишній кікбоксер і екс-підприємець, який добровільно перейшов на бік ворога і допомагає росіянам грабувати та тероризувати односельців.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Мешканець Круглоозерки Гулеватий Олександр Іванович добровільно погодився стати гауляйтером свого села. Також він зараз очолює окупаційну адміністрацію сусіднього курортного села Приморське на березі Чорного моря. 

Олександр Гулеватий

Олександр Гулеватий

За словами місцевих, цей гауляйтер у минулому був дрібним підприємцем, а також кікбоксером і важкоатлетом. Разом із російськими «кураторами»  він грабує і тероризує односельців, вимагає від них віддати йому свій бізнес і земельні ділянки. 

Самі окупанти стверджують, що Олександр Гулеватий є одним із їхніх передових гауляйтерів у так званому «Голопристанском муниципальном округе». За їхніми словами, Гулеватий найбільше пишається пам’ятником совєцьким солдатам у центрі Круглоозерки і полюбляє біля нього фотографуватися. 

За участі гауляйтера окупантам вдалося відкрити захоплений Круглоозерський ліцей Бехтерської сільської ради, в якому намагаються виховати в дітях ненависть до всього українського.

Після спричиненої російським підривом Каховської ГЕС повені Олександр Гулеватий займався поселенням мешканців Голопристанської громади у віджатих приміщеннях курортного села Залізний Порт. 

Олександр Гулеватий з гауляйтером Голої Пристані Геннадієм Недялковим - праворуч

Олександр Гулеватий з гауляйтером Голої Пристані Геннадієм Недялковим – праворуч

  • Як повідомляв ЦЖР, гауляйтером смт Дніпряни Новокаховської громади на Херсонщині окупанти призначили 47-річного Валерія Козлова, підприємця-мебляра і екс-охоронця місцевого господарства.  В інтерв’ю російським пропагандистам він розповідає про жахливі наслідки затоплення селища, однак мовчить про тих, хто їх спричинив.