ВСУ уничтожили командный пункт окупантов между Бердянском и Мариуполем

Новости

14 августа ВСУ уничтожили командный пункт оккупантов в курортном поселке Юрьевка, равноудаленном на 30 км и от Бердянска (на запад), и от Мариуполя (на восток).

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на відкриті джерела.

Червоним квадратом позначено зону, над якою 14.08.2023 р. росіяни намагалися збити ракети, червона блискавка – місце «прильоту», с. Юр’ївка Маріупольського р-ну, колаж: investigator.org.ua

14 серпня близько 9:30 з тимчасово окупованого Бердянська надійшли перші повідомлення про роботу російських систем протиповітряної оборони. Вильоти ворожого ППО найгучніше було чутно мешканцям навколишніх селищ – Нововасилівки, Осипенко, Радивонівки, Андрівки. 

Слід від роботи російського ППО над Бердянським р-ном, 14.08.2023 р., джерело фото: t.me/brdVP

Приблизно за півгодини радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив про «бавовну» у с. Юр’ївка. Ймовірно, ракети, які влучили в ціль, окупанти як раз і намагалися збивати над Бердянським районом.

«Бавовна» у т.о. Юр’ївці 14.08.2023 р., джерело фото: t.me/andriyshTime

Результативні удари по розташуванню російської окупаційної армії на узбережжі Азовського моря в Маріупольському районі підтвердили і в  управлінні стратегічних комунікацій Збройних Сил України.

«Сьогодні, близько 11:00 Сили оборони України нанесли ураження по командному пункту військ рф, що розмістився в санаторії «Хвиля» в селі Юр’ївка поблизу тимчасово окупованого Маріуполя», – йдеться у повідомленні СтратКому ЗСУ.

«Вид на «бавовну» у т.о. Юрївці 14.08.2023 р.з сусіднього с. Урзуф, джерело фото: t.me/andriyshTime

Згодом Telergram-канал Андрющенко Time оприлюднив деякі подробиці ударів по Юр’ївці. Зокрема, перший «прильот» був  по території стадіону санаторію  «Хвиля», на якому окупанти облаштували ремонтну базу своєї техніки. Другий «прильот» –  безпосередньо по казармах.

«Трупи вивозять весь день. У Маріуполь вже привезли 50 важкопоранених з Юр’ївки окупантів, двоє з них вже пішли в стан «хороший руський». Інші мають всі шансу до ранку також потрапити «на палубу крейсера Москва.» Мангуш – хірургія заповнена пораненими з Юр’ївки, основна хвиля евакуації — у Донецьк. За кількістю автобусів загалом можна сказати про ураження 100+ живої (вже неживої) сили.», – підбив підсумки «голос окупованого Маріуполя» Петро Андрющенко.

Курортна Юр’ївка не нова ціль для ЗСУ. Сили оборони вже, так би мовити, пристрілювались наприкінці травня, коли також знищили у цьому селищі чимало російських військових в ОК «Ялта». 

Результати роботи ЗСУ по  Юрївці 30.05.2023 р.  колаж: investigator.org.ua

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter