Святкування Дня перемоги: в центрі Києва перекрито рух (список вулиць)

Життя

9 травня в зв’язку з заходами на честь Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на ряді вулиць у Києві перекривають рух транспорту.

Про це повідомляє МВС України, передає Центр журналістських розслідувань.

З 3:00 і до завершення заходів перекриті вулиця Володимирська, алея Героїв Крут до Аскольдової могили.

Фото: УП

Також перекрито рух транспорту на ділянках вул. Лаврська – вул. Запечерна, вул. Лаврська – в’їзд в музей Локальних конфліктів, вул. Лаврська – вул. Старонаводницька, вул. Добровольчих Батальйонів – вул. Радіальна, вул. Цитадельна – вул. Лейпцизька, вул. Цитадельна – вул. Лаврська, вул. Омеляновича-Павленка – вул. Григорія Царика, пров. Інженерний – вул. Івана Мазепи, вул. Московська – вул. Михайла Грушевського до метро «Арсенальна», вул. Михайла Грушевського – пров. Виноградний, вул. Лаврська – пров. Лаврський.

Фото: УП

У центрі Києва біля станції метро Арсенальна перекрито рух на частині вул.Московська і Івана Мазепи в напрямку Площі Слави, на дорозі встановлені металеве перекриття і рамки металошукачів.

Рух транспорту біля площі Слави також обмежена.

Друга світова війна – глобальний конфлікт, під час якого загинуло за різними оцінками від 50 до 85 млн осіб, зазначають в Інституті національної пам’яті.

Українці воювали проти нацизму в семи арміях світу: Червоної армії, Української Повстанської Армії, Війську польському, Французьких, Британських, Канадських збройних силах і армії США.