Дорога, що веде до пляжу

Сюжети
Дорога у Стрілковому Фото investigator.org.ua

Володарі пляжів Арабатської стрілки отримають асфальтовану дорогу до своїх приморських ділянок, а місцеві мешканці іздитимуть, як і раніше, піщаними грунтівками. 

У минулих сюжетах ми розповідали про факти порушення Земельного та Водного кодексів при виділенні землі у Стрілковому, на Арабатській стрілці. Але вкрадено не лише пляжі в туристів, але й асфальт – в місцевих мешканців. Центральна вулиця Стрілкового залишатиметься ребристою запилюженою грунтівкою, а в той самий час 85 мільйонів гривень виділено для будівництва дороги на вулиці, де й колоняться усі відкриті нами володарі пляжів Арабатки – чиновники, депутати і податківці. Серед них – голова Генічеської РДА Олександр Воробйов, на дружину якого записаний будинок, збудований у 50 метрах від моря.

Наші кореспонденти також поспілкувались із начальницею земельного упраління Держгеокадастру у Херсонської області Наталією Потапкіною, яка отримала ділянку для будівництва будинку також в 50 метрах від урізу води. Щодо законності виділення цих ділянок Управління з контролю за використанням природоохоронних  земель Головного управління Держгеокадастру  у Херсонській області проводить перевірку. 

Сюжет Анастасії Шевченко, Центр журналістських розслідувань.