У Чорне море увійшов ракетний есмінець 6-го флоту США USS Carney

Новини
Есминець USS Carney (DDG 64) ВМС США Фото: Facebook USS Carney

У Чорне море вдруге в цьому році зайшов ракетний есмінець 6-го флоту США USS Carney (DDG 64) класу Arleigh Burke.

Про це повідомляє прес-служба 6-го флоту ВМС США, передає Центр журналістських розслідувань.

Як вказується, американський есмінець USS Carney (DDG 64) з керованою ракетною зброєю увійшов у Чорне морі 12 серпня для проведення операцій по забезпеченню безпеки на морі і розширення можливостей і взаємодії з союзниками і партнерами в регіоні.

«Прибуття Carney в Чорне море демонструє нашу незмінну прихильність безпеці і стабільності в регіоні. Наш час, проведений тут, допоможе нам поліпшити взаємодію та обмін інформацією і досвідом з нашими партнерами», – заявив капітан есмінця Тайсон Янг.

У прес-службі також зазначили, що USS Carney увійшов у Чорне море, щоб продемонструвати прихильність США колективному захисту союзників по НАТО і партнерів у Чорному морі.

Есмінець 6-го флоту США USS Carney базується в порту Рота в Іспанії.

Як повідомлялося, в січні 2018 року есмінець USS Carney (DDG 64) ВМС США вже заходив в Чорне море. З 8 по 11 січня він перебував з дружнім візитом в порту Одеси. Після завершення візиту морська авіація ВМС України провела спільні тренування типу PASSEX з есмінцем USS Carney.

Корабель належить до типу есмінців «Арлі Берк» (Arleigh Burke). Він озброєний двома пусковими установками системи протиракетної оборони «Іджіс» (Aegis) і крилатими ракетами «Томагавк» (Tomahawk), які можуть оснащуватися ядерними боєголовками. Також на борту корабля розміщується вертоліт SH-60 Seahawk. Екіпаж есмінця – понад 330 осіб. Повна водотоннажність – понад 9,6 тис. тонн, довжина – 155 м, ширина – 20 м, осадка – 9,4 м. Чотири газові турбіни потужністю 108 тис. к.с. дозволяють розвивати кораблю швидкість до 32 вузлів (близько 60 км/г).