В Одесу знову зайшов ракетний есмінець США USS Porter

Новини
Ракетний эсмінець США DDG-78 USS Porter Фото: c6f.navy.mil

В Одесу 13 жовтня вдруге в цьому році зайшов американський ракетний есмінець USS Porter (DDG78), класу «Арлі Берк» (Arleigh Burke). Корабель зайшов у Чорне море 12 жовтня, за ним вели спостереження три кораблі Чорноморського флоту РФ.

З початку року це вже сьомий візит американського корабля в Чорне море, повідомляє 6-й флот США.

Як зазначається, це плановий візит в рамках постійної присутності США в Чорному морі і підтримки американських партнерів по регіону.

При вході в порт USS Porter прийме на борт п’ять українських офіцерів, які будуть спостерігати за морськими і якірними операціями.

«Ці операції зміцнюють регіональну морську стабільність, об’єднану готовність і військово-морський потенціал з нашими союзниками по НАТО і чорноморськими партнерами», – наголошується в повідомленні.

У серпні 2019 року есмінець USS Porter вже заходив в Чорне море щоб посилити взаємодію з союзниками і партнерами по НАТО і продемонструвати колективну рішучість безпеки на Чорному морі.

«Дуже приємно повернутися в Чорне море для проведення операцій по забезпеченню безпеки на морі і зміцнення морської стабільності, спільної готовності і військово-морського потенціалу з нашими партнерами в регіоні. Цей візит дозволяє нашому екіпажу познайомитися з багатою історією України», – сказав Томас Ралстон, виконавчий офіцер корабля США.

Есмінець USS Porter оснащений системою протиракетної оборони «Іджіс» (Aegis) і крилатими ракетами «Томагавк» (Tomahawk). На його борту є вертоліт.

Як повідомили агентству Інтерфакс у Національному центрі управління обороною РФ, після заходу американського корабля в південну частину акваторії Чорного моря 12 жовтня, за ним ведуть спостереження фрегат «Адмірал Ессен», малі ракетні кораблі «Вишній Волочек» і «Орехово-Зуєво» Чорноморського флоту Росії. Ці кораблі оснащені крилатими ракетами «Калібр».

Нагадаємо:

  • У серпні 2019 року американський ракетний есмінець USS Porter (DDG78) заходив в Чорне море, за ним спостерігав сторожовий корабель Чорноморського флоту РФ «Сметливый».