СБУ повідомила про затримання агента «ДНР»: збирав дані про ЗСУ

Новини

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Дніпрі агента так званого «МДБ ДНР», яке позиціонує себе як «спецслужбу» терористів.

«Зловмисник збирав розвідувальну інформацію про українські військові підрозділи, що дислоковані на території регіону. Чоловіка направили до Дніпропетровської області для збору розвідувальної інформації. Зловмисників, насамперед, цікавили відомості про особовий склад і військову техніку підрозділів Збройних Сил України», – повідомляє СБУ.

За попередньою версією слідства, мешканця тимчасово окупованої Донеччини завербували ватажки незаконних збройних формувань.

Під час обшуків за адресою проживання ворожого агента виявили: комп’ютерну техніку і засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності, зброю та боєприпаси.

Затриманому оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) ККУ.

  • СБУ відкрила понад 22,7 тисячі кримінальних проваджень за злочини проти основ національної безпеки та оборони України, посягань на територіальну цілісність і недоторканність, а також тероризм під час анексії Автономної Республіки Крим та в Донбасі. СБУ понад сім років документує протиправні дії Росії. Багато з них уже передали до міжнародних судів як доказ російської агресії.