Українські військові взяли в полон підполковника РФ Кошеля: він був у трусах й шкарпетках ЗСУ

Війна

Бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ взяли в полон начальника групи інформаційно-психологічної протидії однієї з військових частин РФ підполковника Олександра Кошеля, який був на прямому зв’язку з командуючим 58 армії РФ Михайлом Зуськом. Окупанти спробували відбити Кошеля, однак його вдалося переправити в тил, де під час особистого огляду виявилось, що він носить спідню білизну та шкарпетки із позначкою Збройних сил України.

Про це повідомляє Міноборони України у Telegramі.

«У ході бойової сутички з росармією штурмовики 128 окремої гірсько-штурмової бригади взяли в полон начальника групи інформаційно-психологічної протидії військової частини 47084 російської армії», – йдеться в повідомленні.

В свою чергу, 128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада – Закарпатський легіон повідомила дані полоненого – Кошель Александр Олегович, 5 квітня 1982 року народження, особистий номер Ф-905994, військове звання – підполковник. Постійне місце дислокації в/ч 47084 – м.Владікавказ у республіці Північна Осетія – Аланія.

«Одразу після взяття Кошеля в полон росіяни кинули значні сили, намагаючись його визволити. У тому числі підняли авіацію, яка завдала вогневого удару по наших штурмовиках. Однак ніхто внаслідок ворожого вогню не постраждав, полоненого доставили в безпечне тилове місце. Під час особистого огляду бійці 128 бригади з подивом виявили, що підполковник Кошель носить спідню білизну й шкарпетки з позначками «Збройні Сили України». Промовистий доказ, що штабісти росармії визнають – навіть труси й шкарпетки ЗСУ кращі за спідню білизну перехваленої «другої армії світу»», – розповіли у бригаді.

Зараз полонений Кошель дає покази українським контррозвідникам.

Як зазначають українські захисники, відчайдушні спроби ворога визволити полоненого зрозумілі, адже Кошель був на прямому зв’язку з командуючим 58 армії РФ Михайлом Зуськом, котрому особисто робив щоденні доповіді.

«До речі, сам Зусько родом із України – з невеличкого с. Ветли Камінь-Каширського району Волинської області. Зараз він воює проти України, але геть невдало. 58 армія РФ намагалася просунутися вглиб нашої території на Миколаївському напрямку і півтора тижні тому була вщент розбита Збройними Силами України (у тому числі підрозділами 128 бригади). Після цього Зуська неформально «охрестили» найбездарнішим російським генералом», – йдеться у повідомленні.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився.

Російські окупанти вчиняють сотні воєнних злочинів та злочинів проти людяності на території України. Це убивство цивільного населення, обстріли житлових кварталів та об’єктів невійськової інфраструктури, віроломство, мародерство, які є порушеннями Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube: https://bit.ly/3vdHSJm

Facebook: https://www.facebook.com/investigator.org.ua/

Telegram: https://t.me/investigatorua

Twitter: https://twitter.com/InvestigatorUa