ООН нарахувала 3455 жертв серед цивільного населення в Україні

Новини

Фактична кількість жертв значно вища, оскільки наведена цифра не включає дані з Маріуполя, Ірпеня, Волновахи та інших міст, де відбувалися чи ведуться активні бойові дії.

Про це повідомляє Управління Верховного комісара ООН з прав людини на офіційному сайті Організації.

Управління зафіксувало 3455 жертв серед цивільного населення в Україні — 1417 убитих та 2038 поранених.

Серед загиблих — 293 чоловіки, 201 жінка, 22 дівчинки та 40 хлопчиків, а також 59 дітей та 802 дорослих, стать яких поки що невідома.

Повідомляється, що більшість цивільних людей загинули внаслідок застосування зброї вибухової дії з великою площею поразки, у тому числі обстрілів з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, ракетних та авіаційних ударів.

«УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де велися інтенсивні бойові дії, затримується, а багато повідомлень все ще чекають підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область)), Попасної (Луганська область) та Ірпеня (Київська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри підтверджуються та не включені до наведеної вище статистики», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

  • Мер міста Буча на Київщині Анатолій Федорук повідомив, що після звільнення від російських окупантів у місті виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки тіл мешканців, деякі із них із зав’язаними руками.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTubeFacebook, Telegram, Twitter