«У Юли мужа убили, у Кристины мужа убили, …соседа тоже убили»: Мати окупанта хоче негайно повернути сина з України

Новини
Знищений українськими захисниками російський військовослужбовець Фото: Maks Levin

В Росії матері окупантів почали «штурмувати» військкомати, бо хочуть будь-що забрати своїх синів із війни в Україні. Для цього не шкодують ні грошей, ні зв’язків серед військового керівництва РФ.

Про свідчить перехоплена розмова солдата 36-ої окремої мотострілецької бригади ЗС РФ з дислокацією у місті Борзя, що в Забайкальському краї, яку опублікувала Служба безпеки України.

Як зазначають у спецслужбі, це військове формування «відзначилося» тим, що ще у 2015 році під виглядом «донецьких сепаратистів» воювало проти України. Тож тепер їх кинули під Київ, як досвідчених головорізів. Та цьогорічна зустріч зі Збройним Силами України для багатьох із них стала фатальною.

Мати каже своєму синові, що домовилася з командуванням, щоб його повернули на місце дислокації, де «комиссию 2 дня проходишь и все, увольняешся… без права восстановления обратно».

На заперечення сина, що їх скоро виводитимуть, каже, щоб навіть не сподівався на це: «…не будут выводить, сейчас будете обратно сюда заходить. Это все еще не прекратится, вывозят технику, везут… народ туда. Кто погибший, заменяют вот этими остатками».

Для переконливості наводить масштаби втрат: «…у Юли мужа убили, у Кристины мужа убили, …соседа тоже убили, Вурлов в Сирии даже отслужил, и вот – везут… а Чипа не с тобой? 10 с лишним дней не звонит уже, а Волков не с тобой? Его тоже давно нет. Альбина плачет. Тут уже пол Борзи».

«Авжеж, наші ЗСУ знають свою роботу!», – додали в СБУ.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці.  Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: 

YouTube,  Facebook, TelegramTwitter