У Херсоні стався вибух: російські окупанти назвали це «терактом українських партизанів»

Новини

В окупованому Херсоні на вулиці Сенявіна стався вибух. Російські окупанти назвали це «терактом українських партизанів».

Про це повідомляє Суспільне.

«Вибуховий пристрій, який був прикріплений на дерево, здетонував на автомобіль Audi. За кермом був начальник колонії №90, який співпрацює з окупаційною владою. Водій залишився живий. Свідки розповідають, що зачепило велосипедиста, який проїжджав поруч», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляють у російських телеграм-каналах «українські терористи вчинили замах на начальника УСІН у Херсонській області Євгена Соболєва».

За їхньою інформацією, «вибуховий пристрій був начинений вражаючими елементами. Внаслідок теракту Соболєв отримав поранення обох ніг. Наразі він госпіталізований, його життю нічого не загрожує».

У той же час, колишний внештатний агент НАБУ Євгеній Шевченко заявив, що Соболева ліквідували.

Олексій ДАНИЛЯК, перший заступник керівника прокуратури Херсонської області, в ефірі програми «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань) заявив, що начальнику Північної виправної колонії (№ 90) Євгену Соболєву повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України. За матеріалами досудового розслідування, він забезпечував безперешкодний доступ на територію виправної колонії вантажівок окупантів, які доставляють цукор, борошно та цигарки російського виробництва, надає вказівки засудженим знищувати з товарів маркування російських виробників для подальшого продажу у Херсоні та  області. Також він підозрюється  у сприянні окупантам у проведенні   ремонту їхньої військової техніки окупантів на території промислової зони установи силами засуджених. 

Детальніше читайте інтерв’ю із Олексієм Даниляком про воєнні злочини, колабораціонізм і відповідальність за отримання аусвайсів на окупованій Херсонщині