Повітряні сили знищили п’ять «Калібрів» і п’ять Shahed, атака по Україні триває

Новини
Фото: Генштаб ЗСУ

Повітряні сили ЗСУ знищили п’ять крилатих ракет «Калібр» та п’ять дронів-камікадзе Shahed, якими російські війська 10 лютого атакували Україну. Однак ракетна і повітряна атака Росії триває.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«10 лютого 2023 року противник завдав ударів по містах та об’єктах критичної інфраструктури України. Застосовано сім дронів-камікадзе «Shahed-136/131» із східного узбережжя Азовського моря та шість крилатих ракет морського базування «Калібр» – із російського фрегата у Чорному морі. Силами та засобами Повітряних Сил ЗС України знищено 5 крилатих ракет «Калібр» та 5 ударних дронів «Shahed-136/131», – йдеться у повідомленні.

Також окупанти завдали масованого удару зенітними ракетами С-300 з районів Бєлгород (РФ) і Токмак (окупована територія Запорізької області).

По Харківській та Запорізькій областях запущено до 35 зенітних керованих ракет (С-300), які неможливо знищувати в повітрі засобами ППО.

Близько 8.30 здійснено пуски крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Вранці 10 лютого по всій території України оголошена повітряна тривога.

Оперативне командування «Південь» повідомило, що Росія вивела в Чорне море три ракетоносії, на яких може бути до 20 ракет «Калібр».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.