Україна повернула тіла ще 82 загиблих воїнів – Мінреінтеграції

Новини
Повернення тіл загиблих українських військових Фото: minre.gov.ua

Україна 14 квітня повернула додому тіла ще 82 загиблих військових.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Сьогодні вдалося повернути додому тіла 82 загиблих українських військових. Передача тіл з тимчасово окупованих територій України відбулась за сприяння Офісу уповноваженого зі зниклих безвісти при Мінреінтеграції у співпраці з силовими структурами», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у міністерстві, передача тіл загиблих оборонців здійснюється відповідно до норм Женевської конвенції.

У Мінреінтеграції також нагадали, що працює гаряча лінія Уповноваженого зі зниклих безвісти: 0 800 339 247. Повідомити про зниклих також можна особисто Уповноваженому за телефоном: (099) 792-01-26. У вихідні можете надсилати повідомлення у Viber і Telegram на номер: (095) 896-04-21.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.