Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги: вантажівки, напівпричепи та обладнання для супутникового зв’язку

Новини
Вантажівка Zetros 1833A GLF 4x4 Бундесверу Фото: Combat-Camera-Europe

Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього, зокрема, увійшли вантажівки Zetros, напівпричепи та обладнання для супутникового зв’язку.

Про це повідомляється на сайті уряду ФРН.

Згідно з переліком, до нового пакету допомоги увійшли:

12 вантажівок Zetros (раніше передані 188);
4 великовантажних напівпричепів 8×8 HX81 та 4 напівпричепів (раніше: 51 / 45);
17 терміналів супутникового зв`язку SatCom;
1 антенний підсилювач;
запасні частини до броньованих ремонтно-евакуаційних машин Wisent.

Вся передана техніка та обладнання взяті від виробників, а не із запасів Бундесверу.

Як повідомлялось, минулого тижня Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До нього, зокрема, увійшли 20 БМП Marder з боєприпасами, дві машини для розмінування, розвідувальні дрони, снаряди та набої для стрілецької зброї.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter