Окупаційний «Облводоканал» Херсонщини очолив росіянин Владімір Бочурко з депресивної республіки Марій Ел

Південь
Владімір Бочурко в Йошкар Олі 1 березня 2022 року Фото з соцмереж

Керувати незаконно створеним «Облводоканалом» на Херсонщині російські окупанти призначили 48-річного Владіміра Бочурка зі столиці депресивної російської республіки Марій Ел Йошкар-Ола. Це підприємство відповідає за водопостачання на всій лівобережній частині області, а решту місцевих водоканалів загарбники зараз «ліквідовують». Очолюваний росіянином Бочурко «Облводоканал» днями розкритикував за бездіяльність гауляйтер Каховки Павло Філіпчук.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними російського державного реєстру юридичних осіб, окупанти незаконно створили «государственное унитарное предприятие Херсонской области «Облводоканал» ще 1 лютого 2023 року. Його юридичною адресою загарбники вказали м. Гола Пристань Скадовського району, вул. Лєрмонтова, 41, де знаходяться комунальні підприємства «Міськтеплокомуненерго» і «Гопри – Водоканал» Голопристанської міськради. 

Директором «Облводоканалу» окупанти призначили Бочурка Владіміра Міхайловича, 17 липня 1975 року народження. Він уродженець і мешканець м. Йошкар-Ола, столиці одного з найдепресивніших регіонів РФ – республіки Марій Ел. Йошкар-Ола розташована на відстані майже 2 тисячі км від Херсонської області. 

До свого приїзду на Херсонщину Владімір Бочурко працював заступником директора і директором МУП «Водоканал» у Йошкар-Олі. Як повідомляли місцеві медіа, в 2020 році на цьому підприємстві виник конфлікт між працівниками і керівництвом. Співробітники водоканалу звинувачували свою адміністрацію у свавіллі, тож втручатися в ситуацію довелося меру Йошкар-Оли і так званим «профспілкам».  

Окупаційний «Облводоканал» відповідає за водопостачання на всій лівобережній частині Херсонщини. Тому загарбники зараз ліквідовують незаконно створені ними раніше місцеві водоканали і «приєднують» їх до «Облводоканалу». Зокрема, в процесі ліквідації зараз перебуває «Каховский водоканал», який з 1 квітня 2022 року очолював колаборант Олег Гаврилюк

Днями Павло Філіпчук, голова окупаційної адміністрації Каховської громади звинуватив у перебоях з водопостачанням у східній частині міста, а також у сусідніх селах Малокаховка, Василівка і Любимівка окупаційний «Облводоканал» Херсонщини, очолюваний Владіміром Бочурком. За словами гауляйтера, з вини останнього в Каховці досі не пробурені і не введені в експлуатацію нові свердловини.