Співробітниця СБУ з Генічеська Ірина Вискобчук отримала підозру за те, що безпідставно перестала виходити на службу

Влада
Ірина Вискобчук, підозрювана у дезертирстві співробітниця СБУ з Генічеська. Фото з соцмережі

Від п’яти до десяти років позбавлення волі світить 42-річній Ірині Вискобчук з Генічеська Херсонської області, співробітниці СБУ. Національна поліція заочно повідомила їй підозру в нез’явленні на службу без поважних причин з 24 лютого 2022 року по теперішній час.

Про це з посиланням на оприлюднену підозру повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі встановили, що 42-річна Вискобчук Ірина Юріївна, штаб-сержант, операторка ІІІ категорії Генічеського райвідділу управління СБУ в Херсонській області з 24 лютого 2022 року по теперішній час самовільно не виконує обов’язки військової служби.

«Будучі військовослужбовицею СБУ Ірина Вискобчук безпідставно, без поважних причин проігнорувала екстрених збір у системі управління СБУ по Херсонщині і не прибула до місць його тимчасової дислокації. Жодних документів про поважність і законність своєї відсутності на військовій службі вона керівництву СБУ так і не надала», – йдеться у повідомленні про підозру.

Головне управління Національної поліції в Херсонській області заочно повідомило Ірині Вискобчук підозру в нез’явленні на службу без поважних причин в умовах воєнного стану – за ч.5 ст.407 КК України. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Відомо, що Ірина Вискобчук є уродженкою селища Новотроїцьке Генічеського району Херсонщини. В СБУ вона служила з 2019 року за контрактом.

Як повідомляв ЦЖР, головне управління СБУ у Києві та Київській області заочно повідомило підозри в колабораційній діяльності трьом окупаційним директорам захоплених шкіл на півдні України. А саме: 69-річній Євгенії Півненко з селища Каланчак Скадовського району і 39-річній Наталії Карпачовій з села Рівне Генічеського району Херсонщини, а також 50-річному Олексію Кліценку з селища Кам’янка Запорізької області.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter