Окупаційний Мінпромторг частини Запоріжчини очолила засновниця івент-агенції з Москви

Південь
Анна Уголкова
Анна Уголкова

Росіянка Анна Уголкова призначена в.о. “міністра” промисловості та торгівлі тимчасово окупованої території Запоріжчини. До цього жінка була співзасновницею фірми, що організовує конференції, виставки, спортивні  та розважальні заходи.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на дані російського держреєстру

Росіянка Анна Пєтровна Уголкова (ІПН 504792846855, виданий інспекцією Федеральної податкової служби в Химках) з 2019 року є співзасновницею московського ТОВ “Вайт-рум”. Основним видом діяльності фірми є організація конференцій та виставок, а також спортивних та розважальних заходів, оренда і прокат різних товарів. За місяць до призначення Уголкової на посаду “міністра”  промисловості і торгівлі в окупаційному уряді Запорізької області запис про неї як співзасновницю “Вайт-рум” з публічного доступу до реєстраційних даних фірми видалені. 

У липні  Уголкова побувала на незаконно привласнених Росією підприємствах  – “Бердянскі насоси”, “Світанок”, на заводі “Екопромліт” та “Запорізькому залізорудному комбінаті”.. Всюди обіцяє “державну підтримку” і звітує, що на окупованій території “відновлено роботу” 137 промислових підприємств. 

Анна Уголкова вже третя очільниця окупаційного Мінпромторгу, і всі вони були громадянами Росії.  Відразу після окупації регіону “міністерство”  очолив Ніколай Сєргєєвіч Єланцев (ІПН 861002412410), який приїхав на окуповану Запоріжчину з Ямало-Ненецького Автономного округу.  У лютому 2024 року його змінив його земляк Алєксандр Васільєвіч Марчєнко (ІПН 861203443970), який керував міністерством чотири місяці.