Володимир Домбровський, депутат Каховської райради від «ОПЗЖ» очолив незаконний «совет депутатов» Чаплинки на ТОТ Херсонщини

Південь
Володимир Домбровський, колаборант. Фото: скріншот відео окупаційних ЗМІ

53-річний колаборант Володимир Домбровський, законно обраний депутат Каховської районної ради від «ОПЗЖ», звукорежисер і відомий у Чаплинці фотограф усіх місцевих свят, 25 вересня очолив незаконний «совет депутатов» Чаплинської селищної громади на ТОТ Херсонщини. Його попередника на цій посаді, 43-річного росіянина Максіма Ровєнского звільнили через конфлікт з керівництвом місцевої окупаційної адміністрації.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

25 вересня незаконно створений «совет депутатов» Чаплинки Каховського району Херсонщини очолив місцевий колаборант Домбровський Володимир Васильович, 23 лютого 1971 р. н. Відповідне рішення Чаплинського окупаційного «совета депутатов» від 24 вересня оприлюднили на сайті окупаційного губернатора Херсонщини.

Володимир Домбровський – законно обраний в 2020 році депутат Каховської районної ради від проросійської «ОПЗЖ», член постійної депутатської комісії райради з питань територіальних громад та розвитку територій. Домбровський очолює незаконно створену окупантами установу «Чаплынский культурно-досуговый центр» і у вересні 2023 року обраний незаконним депутатом Чаплинки від путінської «Единой России».

«Володимир Домбровський відомий у Чаплинці як фотограф усіх місцевих свят. З 2017 року він працював звукорежисером у Чаплинському професійному аграрному ліцеї (офіційно його посада там – інженер-електронник, – прим. автора). Тепер «звукач» колишнього ПТУ став «великою людиною» у окупантів. Хоча це мало кого здивувало, бо він і його родина завжди була знаними «ватниками», – розповіли ЦЖР мешканці Чаплинської громади.

Володимир Домбровський, колаборант (в центрі). Фото з окупаційних пабліків

Попередника Володимира Домбровського на новій посаді у окупантів, Максіма Ровєнского, загарбники звільнили з 24 вересня 2024 року.

Ровєнскій Максім Сєрґєєвич, 17 березня 1981 р. н., громадянин Росії, мешканець Сочі, пенсіонер ФСБ РФ, за інформацією з окупаційних пабліків, звільнений через конфлікт з керівництвом окупаційної адміністрації Чаплинки. Підконтрольні загарбникам телеграм-канали повідомили, що Ровєнскій відмовився підписувати протоколи про розподіл земельних ділянок у Чаплинській громаді і перейшов дорогу гауляйтерці селища Лілії Пуляєвій і російському військовому Алєксандру Хлюстову, одному з головних керманичів Чаплинки від окупантів. Останні, в свою чергу, працюють у тісній зв’язці з окупаційним губернатором області Володимиром Сальдом.

Відомо, що через цей конфлікт у Максіма Ровєнского давно відібрали службовий автомобіль і вигнали з приміщення, яке виділили для діяльності незаконного «совета депутатов» Чаплинки. Тож його звільнення було лише питанням часу.

Через конфлікт з гауляйтеркою Чаплинки Лілією Пуляєвою нещодавно окупанти вигнали також Сергія Кліщевського, голову окупаційної адміністрації Присиваської сільської громади. Замість нього вони призначили на цю «посаду» іншу колаборантку Сніжану Рябокінь.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter