Херсонець Ілля Карло, який катував цивільних людей в Харківській області, отримав від Нацполіції підозру

Влада
Ілля Карло праворуч, 2014 рік. Фото: myrotvorets.center
Ілля Карло праворуч, 2014 рік. Фото: myrotvorets.center

57-річний Ілля Карло, який воює на боці російських загарбників, отримав заочну підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням у Харківській області. В разі затримання йому світить від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Про це йдеться в оприлюдненій підозрі, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Слідчі Національної поліції України встановили, що Карло Ілля Іванович, 13 жовтня 1966 р. н., громадянин України, уродженець і мешканець Херсона, воює на боці російських окупантів на посаді заступника командира окремого штурмового батальйону 101 стрілецького полку 1 армійського корпусу 8 армії Південного військового округу Збройних сил РФ. 

Слідчі задокументували три епізоди жорстокого поводження Іллі Карла з цивільними людьми на території тимчасово окупованого Куп’янського району Харківської області в 2022 році в підвалі захопленого ізолятору тимчасового тримання відділення поліції №1 у селищі Великий Бурлук. Російські загарбники разом із Іллею Карлом незаконно утримували там і катували людей, яких підозрювали у зв’язках з ЗСУ або українськими правоохоронними органами. 

28 серпня 2022 року ввечері російські загарбники вдерлися до житлового будинку в селі Вільхуватка Куп’янського району Харківщини і схопили його жителя Є. Н. Окупанти били чоловіка прикладом стрілецької зброї по лівій нозі, погрожували його розстріляти, провели незаконний обшук, а потім вивезли його до підвалу захопленого ізолятору. 

Ілля Карло. Фото з соцмереж

Ілля Карло. Фото з соцмереж

Протягом наступного дня Ілля Карло разом із іншими російськими військовими катували чоловіка під час так званого допиту.

Подібне довелося пережити мешканцю села Федорівка О. П., викраденого з його власної домівки 3 вересня 2022 року і мешканцю селища Великий Бурлук Д. Х, незаконно позбавленого волі 9 вересня 2022 року.

За порушення законів та звичаїв війни, жорстоке поводження з цивільним населенням Іллю Карлі заочно повідомили підозру за ч. 1 ст. 438 КК України. В разі затримання йому світить від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Відомо, що Ілля Карло з позивним «Угрюмый» воює на боці російських загарбників з самого початку їхнього вторгнення в Україну в 2014 році. Свого часу широко поширювалася світлина з ним на місці падіння збитого окупантами літака рейсу МН17 – тоді Карло представлявся співробітником так званої генеральної прокуратури «ДНР». 

  • Як повідомляв ЦЖР, Солом’янський районний суд Києва визнав винними у державній зраді і несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних електронних комунікаційних мереж колишніх співробітників СБУ з Криму Олександра Склянка і Миколу Черних. Вони в 2014 році перейшли на службу до ФСБ РФ і в складі хакерського угруповання «ARMAGEDON» здійснили понад п’ять тисяч кібератак на державні органи та об’єкти критичної інфраструктури України.