Умєров звільняє чотирьох своїх заступників та «реформує» систему оборонних закупівель

Влада
Фото: mil.gov.ua

Міністр оборони України Рустем Умєров підписав подання до уряду про звільнення чотирьох своїх заступників – Станіслава Гайдера, Олександра Сергія, Юрія Джигира та державного секретаря Людмилу Дараган.

Про це Умєров повідомив 1 жовтня на своїй сторінці у Facebook.

«Я підписав подання до КМУ про звільнення заступників міністра оборони – Станіслава Гайдера (переходить на посаду керівника Офісу міністра), Олександра Сергія, Юрія Джигира, Людмили Дараган (державного секретаря)», – написав Умєров.

Він зазначив, що про нові призначення повідомить додатково.

Також міністр оборони повідомив про «реформу системи оборонних закупівель».

«Спецтехноекспорт» (СТЕ) переходить від ГУР до Міноборони. Поставив завдання – довести до кінця процес очищення системи закупівель у тісній співпраці з правоохоронними та антикорупційними органами. Також продовжуємо реформування Агентства оборонних закупівель (АОЗ) і Державного оператора тилу (ДОТ), наближаючи ці процеси до стандартів НАТО», – розповів він.

За його словами, найближчим часом будуть створені наглядові ради для обох структур. Подання до КМУ буде зроблено цього тижня. 

Намір міністра оборони Умєрова об’єднати Агентство оборонних закупівель (АОЗ) і Державного оператора тилу (ДОТ) зазнав критики з боку антикорупційних та інших громадських діячів, оскільки за цією «реформою» вбачається прагнення зупинити зачистку закупівель озброєння від корупційних схем і участників, яка була розпочаті з приходом на посаду керівника АОЗ Марини Безрукової. Умєрова також критикують за тривале блокування створення наглядових рад в обох агенствах.