Дві людини загинули та шестеро поранені на Херсонщині за добу через удари окупантів

Війна
Фото: facebook.com/khersonpolice.officia

На Херсонщині за минулу добу, 4 жовтня, через обстріли та авіаудари російських окупантів загинули дві людини, ще шестеро були поранені. У населених пунктах є влучання у сільгосппідприємство та житлові квартали, де пошкоджено 17 приватних будинків.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

Він зазначив, що минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Червоний Маяк, Понятівка, Широка Балка, Станіслав, Новоолександрівка, Берислав, Антонівка, Новоберислав, Придніпровське, Садове, Кізомис, Білозерка, Комишани, Львове та місто Херсон.

«Російські військові поцілили у сільгосппідприємство; через обстріли житлових кварталів населених пунктів області пошкоджено 17 приватних будинків. Також окупанти понівечили газорозподільну станцію, складські приміщення та приватні автомобілі. Через російську агресію 2 людини загинули, ще 6 – дістали поранення», – розповів начальник ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter