За тиждень РФ випустила по Україні близько 900 КАБів та понад 40 ракет – Зеленський

Війна
Сапери ДСНС знешкоджують російську керовану авіаційну бомбу КАБ-500, яка впала і не вибухнула на приватне подвір’я у с.Черкаська Лозова Харківського району, 09.10.2024. Фото: facebook.com/DSNSKHARKIV

Російські війська за тиждень застосувала проти України близько 900 керованих авіаційних бомб, понад 40 ракет та 400 дронів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Facebook.

«Лише за цей тиждень росіяни застосували проти України близько 900 керованих авіаційних бомб, понад 40 ракет та 400 ударних дронів різних типів», – написав Зеленський.

За його словами, жоден народ не має проходити такі випробування наодинці.

«У партнерів є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО, ухвалити рішення для достатньої нашої далекобійності, забезпечити вчасне постачання оборонної допомоги українським воїнам. Треба не втратити час – треба дати необхідний сигнал рішучості», – зазначив президент.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter