Зеленський звільнив очільницю Бердянської міської військової адміністрації Галіціну

Влада
Вікторія Галіціна. Фото: Бердянська МВА
Вікторія Галіціна. Фото: Бердянська МВА

Президент України Володимир Зеленський звільнив начальницю Бердянської МВА Вікторію Галіціну, відповідне розпорядження оприлюднене  увечері 16 жовтня 2024 року. 

Вікторія Галіціна, депутатка Бердянської міської ради  VIII скликання від партії “Слуга народу” працювала на посаді начальниці Бердянської МВА з 18 серпня 2022 року. Своє звільнення Вікторія Галіціна прокоментувала в офіційному Telegram-каналі 17 жовтня, підбивши підсумки своєї роботи та подякувавши президенту та колегам. 

“Зі свого боку, вже в іншому статусі докладатиму максимум зусиль, щоб наблизити день нашої Перемоги і деокупації Бердянська…” – повідомила наприкінці посту екс-очільниця військової адміністрації Галіціна.  

  

За інформацією Telegram-каналу  «Бердянськ Сьогодні», до призначення нового керівника  обовʼязки начальника Бердянської МВА виконує перший заступник Микола Матвієнко, про якого розповідав ЦЖР. Нагадаємо, Матвієнко до великої  війни був депутатом Бердянської районної ради від Опозиційного блоку, а місцеві медіа вважають його близькою людиною до голови Бердянської районної держадміністрації Олексія Бакая.

***

ЦЖР дізнався, скільки коштів на підтримку Сил оборони України направила громада тимчасово окупованого Бердянська у першому півріччі 2024 року, як обираються військові частини для надання допомоги, а також про те, хто і як ухвалює такі рішення, а, отже, і несе за них відповідальність.

Читайте у матеріалі Гроші на ЗСУ. Скільки з бюджету Бердянська отримали захисники та хто ухвалює такі рішення