Війська РФ атакували Черкаську область дронами: багато пошкоджень

Війна

Уночі 23 жовтня російські війська атакували Черкаську область дронами, внаслідок чого пошкоджені автовокзал та приватне підприємство у Черкасах, а також житловий будинок, гараж і автомобілі в області.

Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

“З ночі наша Черкащина була під ворожим прицілом. Силами ППО, наших мобільних вогневих груп і РЕБ-протидії знищено 6 ударних БпЛА. Однак маємо і влучання”, – йдеться у повідомленні.

За словами Табурця, у Черкаському районі загарбники цілили по об’єктах інфраструктури.

“Завдані збитки встановлюємо. Зокрема, пошкоджено будівлю цілком цивільного автовокзалу в обласному центрі. Рятувальники оперативно ліквідували пожежу. Також пошкоджено адмінбудівлю приватного підприємства та автівки”, – повідомив голова ОВА.

У Золотоніському районі уламки російського дрона пошкодили дах приватного будинку, а в Уманському – приватний гараж і кілька авто.

За словами Табурця, минулося без постраждалих, обстеження території триває.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter