Дві людини загинули та семеро були поранені на Херсонщині за добу через удари окупантів

Війна
Фото: facebook.com/khersonpolice.official

На Херсонщині за минулу добу, 23 жовтня, через обстріли та авіаудари російських окупантів загинули двоє людей, ще семеро отримали поранені. У населених пунктах є влучання у стільникову вежу, два освітні заклади, адмінбудівлю, а також житлові квартали де пошкоджено дев’ять багатоповерхівок та 29 приватних будинків.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

За його інформацією, минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Херсон, Антонівка, Садове, Чорнобаївка, Микільське, Інженерне, Придніпровське, Велетенське, Кізомис, Білозерка, Широка Балка, Томина Балка, Розлив, Новодмитрівка, Олександрівка, Станіслав, Софіївка, Зимівник, Берислав, Шляхове, Новоолександрівка, Милове, Нововоронцовка, Львове, Одрадокам’янка.

«Російські військові поцілили у стільникову вежу, два освітні заклади, адмінбудівлю; житлові квартали населених пунктів області, зокрема пошкоджено 9 багатоповерхівок та 29 приватних будинків. Також окупанти били по критичній і енергетичній інфраструктурі, понівечили лінію електропередач, газогін, АЗС, приватні гаражі та автівки. Через російську агресію 2 людини загинули, ще 7 – дістали поранення», – написав Прокудін.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter