«НеСвободний Бердянськ». Маріонетки і ляльководи російської пропаганди на окупованому Приазов’ї

Блоги

Відеоблог Сергія Старушка про структуру пропагандистських ЗМІ, які Росія збудувала на тимчасово окупованих територіях Півдня України. Центр журналістських розслідувань вже розповідав про солдатів інформаційних військ Росії в Криму, у Мелітополі та на Херсонщині. Своєї черги на викриття дочекалися і рупори Кремля і Лубянки в окупованому Бердянську.

27 лютого 2022 року російські військові увійшли в Бердянськ, проте мешканці зустріли окупантів не квітами, а прокльонами і масовими мітингами протесту. Бердянцям вдавалося щодня чинити громадянський спротив загарбникам майже два тижні, допоки рашисти не вдалися до розгонів мітингувальників, затримань, катувань та інших репресій проти українців, які у сукупності прозвали «тихим терором».

Одночасно із силовими акціями окупанти захопили місцеве радіо, телебачення, онлайн-видання і навіть популярні телеграм-канали. ЦЖР ідентифікував причетних до захоплення медіа та інформаційного простору Бердянська, керівника пропагандистської машини і його місцевих посіпак.

Подробиці дивіться у відео: