У Бахчисараї окупанти затримали активіста Рустема Османова

Новини
Рустем Османов Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму в Бахчисараї російські силовики в понеділок, 11 грудня, затримали активіста Рустема Османова, якого звинувачують в порушення порядку проведення мітингів.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на матір активіста, передає Центр журналістських розслідувань.

«За інформацією активістів, зараз затриманий перебуває в РВВС Бахчисарая», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється на сторінці в Facebook об’єднання «Кримська солідарність», 11 грудня відбудеться суд у справі Османова, його інтереси представляє адвокат Рустем Кямілєв.

За попередньою інформацією адвоката, Османову закидають «правопорушення» відповідно до п.6.1 ст.20.2 КоАП РФ (участь в несанкціонованих зборах, мітингу, демонстрації, ході або пікетуванні, які спричинили створення перешкод функціонуванню об’єктів життєзабезпечення, транспортної або соціальної інфраструктури, зв’язку, руху пішоходів і (або) транспортних засобів або доступу громадян до житлових приміщень або об’єктів транспортної або соціальної інфраструктури).

Дана стаття тягне за собою накладення адміністративного штрафу на громадян у розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на строк до 100 годин, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

У лютому 2017 року будинку Рустема Османова пройшов обшук після якого співробітники ФСБ вилучили комп’ютерну техніку. Самого Османова співробітники ФСБ намагалися без будь-яких підстав вивезти з будинку. Пізніше Османов все ж проїхав на допит, на якому його розпитували про можливі зв’язки з організацією ІГІЛ.