У Криму окупанти після обшуку будинку вивезли сина члена регіонального меджлісу

Новини
Обшук в будинку Ібраїма Османова в с. Урожайне 12 грудня 2017 р. Фото: Facebook Крымская содидарность

У Совєтському районі окупованого Криму російські силовики провели обшук в селі Урожайне в будинку голови Урожайненського меджлісу і члена регіонального меджлісу Ібраїма Османова, а потім затримали і відвезли з собою його сина Рустема Османова.

Про це повідомляється на сторінці в Facebook об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

Як вказується, обшук почався о 7:00 ранку (6:00 за Києвом – ред.). Силовики шукали нібито наркотики і проводили обшук відразу в двох сусідніх будинках. При цьому самого Ібраїма Османова не було вдома.

За інформацією активістів, постанова була виписана на сина Ібраїма Османова – Рустема Османова, якого силовики затримали і відвезли з собою після закінчення обшуку.

Про затримання Рустема Османова повідомив і голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

«Обшук в будинку Ібраїма Османова закінчився, сина везуть до Сімферополя», – написав Смедляєв на своїй сторінці в Facebook.

Мати Рустема розповіла, що силовики увірвалися в будинок вранці, вивели всіх, крім нього, на вулицю. Після бесіди з Рустемом його відвезли, але обіцяли через годину повернути.