Рада збирається прийняти закон по Донбасу і внести законопроект про Антикорупційний суд

Новини

Верховна Рада України в четвер, 18 січня, повинна проголосувати за законопроект про реінтеграцію Донбасу: до другого читання було подано 673 поправки, з них 374 були відхилені.

Також депутати розглянуть у другому читанні проект закону про приватизацію державного майна і спробують включити до порядку денного законопроект про створення Антикорупційного суду, передає Центр журналістських розслідувань.

Серед запропонованих законопроектів президентський і альтернативні законопроекти про Антикорупційне суді, про судоустрій та статус суддів, схвалення рішення Президента України про допуск в Україну іноземних військовослужбовців в 2018 році для участі в міжнародних навчаннях, зміни до Податкового кодексу щодо стимулювання створення фермерських господарств.

Рада прийняла в першому читанні законопроект »Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях« 6 жовтня 2017 року.

До другого читання із законопроекту були виключені посилання на Мінські угоди.

У законопроект внесли нагадування про те, що »особливості правового режиму на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя визначаються законом України« Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України », де датою початку тимчасової окупації Криму є 20 лютого 2014 року.