Труханова відпустили на поруки депутата із Блоку Порошенка

Новини
Мер Одеси Геннадій Труханов Фото: odessit.ua

Солом’янський районний суд Києва відпустив затриманого напередодні мера Одеси Геннадія Труханова на поруки народного депутата від «Блоку Петра Порошенко» Дмитра Голубова.

Про це повідомляє «Громадське», передає Центр журналістських розслідувань.

Депутат заявив про бажання взяти мера Одеси на поруки під час перерви в судовому засіданні. При цьому він не став відповідати на питання активістів про те, висловлює чи позицію президентської фракції щодо Труханового.

Як повідомлялося раніше, Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) наполягала на арешті Труханова з альтернативою внесення 50 млн грн застави. Сума застави для його заступника Павла Вугельман, на думку САП, повинна скласти 30 млн, а для інших підозрюваних – по 10 млн грн.

14 лютого в аеропорту «Бориспіль» міського голову Одеси Геннадія Труханова затримали прикордонники і передали співробітникам Національного антикорупційного бюро.

Раніше повідомлялось, НАБУ заочно повідомило про підозру Труханову і чотирьом його заступникам. САП та НАБУ поштою направили повідомлення про підозру чиновникам.

Підозри відправили Труханову, його заступнику Павлу Вугельману, директору департаменту комунальної власності Олексію Спектору, голові комісії міськради з питань комунальної власності Василю Шкрябаю і ще одному чиновнику мерії.

Детективи НАБУ і прокурори САП відповідно до ст. 208 КПК України затримали Одеського міського голову і його заступника, підозрюваних в скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.