Суд дав НАБУ доступ до документів про виграші Ляшко в лотерею

Новини
Лідер «Радикальної партії», народний депутат Олег Ляшко Фото: УНИАН

Солом’янський райсуд Києва надав детективам Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) тимчасовий доступ до документів про лотерейних виграші лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка, який раніше задекларував три виграші на загальну суму 571 тис. грн.

Відповідне рішення суду від 26 лютого буде діяти протягом місяця, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання «Судовий репортер».

Згідно з документом, НАБУ зможе вивчити документи «Української національної лотереї», які стосуються всіх виграшів (призів) Ляшко за період з 1 січня по 24 жовтня 2017 року включно.

При цьому в листі «Української національної лотереї» вказується, що протягом жовтня 2017 року виграші на суми, які вказав Ляшко у своїй декларації, оператором лотереї зареєстровані не були. У УНЛ підкреслили, що інформація про виграші (призи) і персональні дані гравців є конфіденційними, пише видання.

Згідно з інформацією, НАБУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні від 11 грудня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

У жовтні 2017 року лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко задекларував виграш в лотерею на суму 571 тис. грн. Зокрема, він вніс до декларації три виграші в лотереї компанії «Українська національна лотерея» на суми 283 560 грн, 153 485 грн та 134 000 грн.

В Національно агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) пообіцяли перевірити виграш Ляшко в рамках перевірки його декларації за 2017 рік у 2018 році.

Як повідомлялося, в квітні 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) передала в НАБУ кримінальне провадження за підозрою в незаконному збагаченні Олега Ляшка. За 2016 рік лідер Радикальної партії і його цивільна дружина Росіта Сайранен, офіційно не маючи в своєму розпорядженні ніякої бізнесу, придбали нерухомості на суму близько 20 млн грн.