«Готовься, Росія»: Трамп анонсував ракетний удар по Сирії

Новини

Сполучені Штати відповіли на заявлення російського дипломата від того, що ПРО РФ в Сирії «буде збивати» американські ракети, випущені за військовими об’єктами в цій країні.

Президент США Дональд Трамп пообіцяв себе в Twitter, що такий удар (або кілька) з використанням високоточної зброї буде, і запропонував російському військовому «підготуватись», передає Центр журналістських розслідувань.

«Росія обіцяє збивати ракети, випущені по Сирії Що ж, готуйся, Росія, тому що вони будуть – відмінні, нові і «розумні», – пообіцяв ОН.

Трамп додав, що Кремлю не варто бути партнерами з «твариною, що вбиває свій народ отруйним газом», – так він раніше назвав сирійського диктатора Башара Асада.

7 квітня в результаті хімічної атаки в сирійському місті Дума загинули не менше 75 осіб, більше 1000 – постраждали. Число загиблих може істотно зрости, так як медики та волонтери не змогли дістатися до всіх уражених районів.

Президент США Дональд Трамп назвав Асада «твариною» і поклав відповідальність за його дії на Іран, Росію і особисто президента РФ Володимира Путіна. Американський президент пообіцяв, що винні «заплатять високу ціну», а режим сирійського диктатора припинить існування.

Пізніше Трамп пообіцяв прийняти рішення про відповідні дії протягом найближчих 48 годин.

США, Франція, Британія і шість непостійних членів Ради Безпеки ООН ініціювали екстрене засідання Радбезу в зв’язку з хіматакой в ​​Думі.

Росія заблокувала запропонований США проект резолюції про негайне гуманітарному доступі до району ураження. Одна постійний представник США в ООН Ніккі Хейлі повідомила, що Вашингтон прийме відповідні заходи у зв’язку з хімічною атакою в сирійському місті Дума незалежно від рішення Ради Безпеки ООН.

Росія, в свою чергу, попередила військовими каналами США про можливі наслідки відповіді на хіматаку в Сирії. Москва погрожує Вашингтону «серйозними наслідками», в разі, якщо останній вирішиться застосувати силу в Сирії.

У Білому домі розглядають варіанти відповіді на хімічну атаку військових Башара Асада проти цивільного населення в сирійському місті Дума. Учасники наради зійшлися на думці, що тільки більш потужний, ніж торішній удар, може стати стримуючим фактором від подальшого використання хімічної зброї.