Друг Путіна став власником компанії, яка буде утримувати Керченський міст

Новини
Установка залізничної арки Керченського мосту 28 серпня 2017 р Фото: most.life

Російський бізнесмен Аркадій Ротенберг став новим власником компанії «Мостотрест», якій раніше доручили утримувати Керченський міст.

Про це напередодні повідомила прес-служба компанії «Мостотрест», передає Центр журналістських розслідувань.

«ПАТ« Мостотрест »повідомляє, що отримало повідомлення про те, що новим власником акціонера компанії АТ« ТФК-Фінанс », що володіє 94,2% акцій ПАТ« Мостотрест », стало те що А.Р. Ротенбергу ТОВ «Стройпроектхолдінг», – йдеться в повідомленні.

10 квітня компанію «Мостотрест», яку називають «одним з провідних генпідрядників Росії», призначили відповідальною за утримання моста, що будується через Керченську протоку.

На утримання транспортного переходу намір витратити 476,8 млн руб (близько 218 млн гривень) за рік. Контракт почне діяти не раніше ніж 1 травня 2018 року, і завершиться 30 квітня 2019 року.

Ротенберг, якого пов’язують дружні стосунки з президентом Росії Володимиром Путіним, повторно придбав акції компанії, якою володів до 2015 року.

Нагадаємо, в квітні 2017 року Федеральне агентство залізничного транспорту Росії (Росжелдор) і компанія «Стройгазмонтаж» (СГМ) російського мільярдера Аркадія Ротенберга, близького до Володимира Путіна, уклали держконтракт на будівництво залізничних підходів до Керченської мосту з боку окупованого Криму.

26 січня 2017 року уряд РФ призначило компанію «Стройгазмонтаж» єдиним виконавцем робіт з будівництва залізничних підходів до Керченської мосту з боку анексованого Криму.

20 листопада 2017 року «Служба автодоріг Республіки Крим» уклала контракт на будівництво на півострові автотраси «Таврида» вартістю 137 млрд рублів з вологодською компанією ВАД.