Мінфін США: Санкції проти російських олігархів були ефективними

Новини
Міністр фінансів США Стівен Мнучін Фото: today.com

Введені США санкції проти російських олігархів, які опустили курс рубля і струсонули ринки металів, мали той ефект, якого вимагала адміністрація президента Дональда Трампа.

Як пише агенство Bloomberg, про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін в ефірі телеканалу Fox Business, передає Центр журналістських розслідувань.

За його словами, санкції проти олігархів, близьких до російського уряду, мають «необхідний вплив».

При цьому глава Мінфіну США не виключив застосування додаткових фінансових санкцій, зазначивши, що адміністрація Трампа не боїться і буде використовувати ці інструменти.

Санкції, введені США 6 квітня, серед інших, стосувалися Олега Дерипаски, засновника і основного акціонера російської групи компаній En + Group Plc. Акції алюмінієвої компанії «Русал», що входить в неї, знизилися до історичного мінімуму.

За один день найбагатші російські бізнесмени зі списку журналу Forbes втратили понад 12 млрд. дол.

Після введення санкцій проти російських олігархів рубль впав на 8,3%.

При цьому Мнучін зазначив, що адміністрація Трампа не запровадила санкції проти РФ, про які 15 квітня заявила посол США в ООН Ніккі Хейлі, оскільки після її виступу «ми уточнили стратегію».

Він зазначив, що стратегія обговорювалася в Раді національної безпеки вже після того, як Хейлі зробила заяву.

«Це була поточна ситуація, рішення змінилося. Є засекречені рішення. Я не готовий розповідати все це», – сказав Мнучін.

18 квітня президент США Дональд Трамп заявив, що нових санкцій проти РФ не буде, поки вона не зробить чергову провокацію.

Як повідомлялось, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських олігархів і державних чиновників, а також проти 15 юридичних осіб – фінансових установ, державних і приватних компаній Росії, в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA) за втручання в 2016 року в американські вибори.