Російські війська підуть з Донбасу після приходу миротворців – Порошенко

Новини
Петро Порошенко в Ямницькому ліцеї Фото investigator.org.ua

Рішення Ради Безпеки ООН про направлення до сходу України  миротворчого контингенту стане першим кроком до миру, а окупаційні війська залишать Україну одразу після введення миротворців на Донбас.

Про це Петро Порошенко, президент України заявив під час “останнього дзвоника” в Ямницькому ліцеї на Івано-Франківщині, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

“Перший крок до миру – це рішення Ради Безпеки ООН щодо запровадження миротворчого контингенту, який має бути розгорнутий на сході нашої держави”, – сказав Порошенко.

Коли Донбас прийдуть миротворці з усього світу, російські війська підуть геть з України, вважає президент. За його словами, після цього Україні не знадобиться ніяка допомога.

“І далі нам не треба ніякої допомоги. Ми всередині України дуже швидко порозуміємося, якби тільки не було держави-агресора”, – зауважив Порошенко.

Він також додав, що прийнятними є будь-які пропозиції з досягнення миру, окрім двох крайнощів:

“Це крайнощі щодо ура-патріотичної ідеї авантюрного військового наступу, який потребуватиме життів мільйонів українських героїв. І друга крайність — капітуляція, мир на російських умовах, коли ми маємо «подарувати» українську землю. Поки я президент, жодного клаптика української землі ми не віддамо нікому”, – наголосив Порошенко.

Раніше про необхідність заміни російських військ на Донбасі миротворцями говорив спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер.