Прокуратура АРК повідомила про підозру двом представникам «самооборони» Криму

Новини
Ігор Бєзлєр Фото: tvc.ru

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру ще двом учасникам «самооборони» Криму в незаконному позбавленні волі або викрадення. Йдеться про кримчанина Ігоря Бєзлєра (кличка «Біс») і росіянку Ольгу Кулигіну.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу відомства.

За даними наглядового відомства, протягом березня 2014 «члени збройного формування «Самооборона Криму» без законних повноважень в Сімферополі затримували громадян України, після чого тривалий час незаконно утримували їх в невідомому місці».

«Під час проведення слідчих дій один з потерпілих впізнав серед осіб, причетних до його викрадення, незаконного утримання і проведення допитів з погрозою застосування зброї, активного учасника цього формування і його спільницю – громадянку Росії», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі не назвали імена осіб, яким повідомлено про підозру, однак за інформацією Центру журналістських розслідувань йдеться про активного участника окупації Криму Росією, а потім ватажка терористів у місті Горлівка на окупованому Донбасі, кримчанина Ігоря Бєзлєра (кличка «Біс») та росіянку Ольгу Кулигіну – співробітницю спецслужб РФ і подругу ватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Стрєлкова, яка в 2014 році була затримана СБУ, а потім передана РФ в обмін на українських полонених.

Ольга Кулигіна Фото: kolokoll.livejournal.com

На початку 2018 року прокурора АРК Гюндуз Мамедов повідомляв, що Прокуратура Автономної Республіки Крим встановила дані понад п’ятсот членів кримської «самооборони».

Раніше управління Нацполіціі Автономної Республіки Крим і Севастополя повідомило про підозру одному з керівників «самооборони Криму» Армену Мартояну («Самвел») у викраденні активістів євромайдан Андрія Щекуна і Анатолія Ковальського.