Порошенко дозволив в’їзд в Україну Москальковій для відвідування в’язнів росіян

Новини
Омбусмени України і РФ Людмила Денісова та Тетяна Москалькова Фото: Facebook Людмила Денісова

Президент Петро Порошенко зняв заборону на в’їзд в Україну омбудсмену РФ Тетяні Москальковій, введений за порушення порядку в’їзду до окупованого Криму, щоб вона могла відвідати в Україні ув’язнених – громадян Росії.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в ефірі Громадського, передає Центр журналістських розслідувань.

«У Москалькової знята заборона на в’їзд в Україну, яка була через те, що вона порушувала порядок в’їзду в Крим. Тепер заборона знята і вона може безпрецедентно приїжджати в Україну», – сказала Денісова.

За її словами, про це вона просила особисто президента України і він виконав прохання.

Нагадаємо, 9 червня відбулася телефонна розмова президентів України і РФ Петра Порошенка і Володимира Путіна, під час якої була досягнута домовленість, що найближчим часом омбудсмени обох країн відвідають ув’язенних громадян.

Як повідомлялося, Людмила Денісова та її російська колега Тетяна Москалькова розраховують відвідати по 34 ув’язнених на територіях обох країн.

18 червня Людмила Денісова разом з омбудсменом РФ Тетяною Москалькової на закритій зустрічі в Москві обговорили умови візитів до українських і російських громадян, які утримуються під вартою в обох країнах.