СБУ розслідує DDoS-атаки на інтернет-видання «Новий Візит» у Генічеську

Новини

Служба безпеки України і Нацполіція в Херсонській області розслідують DDoS-атаки на інтернет-видання «Новий Візит» у Генічеську.

За фактом DDoS-атаки відкрито кримінальне провадження, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання.

«2 серпня за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 361 Кримінального Кодексу України« Незаконне втручання в роботу автоматизованих електронно-обчислювальних машин, їх систем чи комп’ютерних мереж, що призвело до перекручення чи знищення комп’ютерної інформації або носіїв такої інформації, а також розповсюдження комп’ютерного вірусу шляхом застосування програмних і технічних засобів, призначених для незаконного проникнення в ці машини, системи чи комп’ютерні мережі і здатних спричинити перекручення або знищення комп’ютерної інформації або носіїв такої інформації», – йдеться в повідомленні.

24 липня близько 19:30 на сайт інтернет-видання «Новий Візит» почалася потужна DDoS – атака, яка тривала протягом чотирьох годин. В цей час з-за великого навантаження на сервер, провайдер хостингу заблокував доступ до сайту.

Тоді працездатність сайту вдалося відновити тільки ближче до півночі.

В останні місяці «Новий Візит» публікує материали про земельну корупцію і будівництві «царської дороги» в Стрілковому, републікує матеріали Центру журналістських розслідувань.