США ввели санкції проти судноплавних компаній РФ

Новини
санкции

США ввели санкції проти російських судноплавних компаній за порушення резолюцій Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, що стосуються Північної Кореї.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Мінфіну США.

Зазначається, що нові обмеження введені відносно двох юридичних осіб та шести суден, які передавали нафту КНДР.

Йдеться про російські судноплавні компанії «Приморье» та «Гудзон», а також судна «Нептун», «Белла», «Севастополь», «Партизан», «Богатир», «Патриот».

«Наслідки порушення цих санкцій будуть залишатися в силі до тих пір, поки ми не досягнемо остаточної, повністю перевіреної денуклеаризації Північної Кореї», – заявив міністр фінансів Стів Мнучін.

3 серпня Міністерство фінансів США оголосило про додаткові санкції відносно Північної Кореї, ввівши обмеження проти російського банку «Агросоюз», що надавав послуги північнокорейцям в обхід санкцій ООН. Санкційний удар США обвалив російський рубль.

Північна Корея перебуває під міжнародними та американськими санкціями через власну ядерну програму і випробування балістичних ракет.

Заступник міністра закордонних справ Сергєй Рябков заявив, що Росія працює над заходами проти США після запровадження санкцій проти російських компаній за допомогу КНДР.

21 серпня США розширили санкції відносно РФ.

Держдепартамент США оголосив про введення з 22 серпня нових санкцій проти РФ через застосування хімічної зброї при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів в Великобританії.

6 квітня США ввели санкції проти 24 російських олігархів і державних чиновників, а також проти 15 юридичних осіб – фінансових установ, державних і приватних компаній Росії, в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA) за втручання в 2016 року в американські вибори.

11 червня Мінфін США ввів санкції проти трьох росіян, трьох російських компаній і двох пов’язаних з ними структур, які базуються за кордоном РФ через кібератаки відповідно до закону CAATSA.

30 липня президент Дональд Трамп заявив, що санкції США проти РФ збережуться в тому вигляді, в якому вони існують зараз.

Як повідомлялось, група сенаторів Конгресу США, як від республіканців, так і від демократів, запропонувала законопроект, який передбачає посилення санкцій проти Росії за спроби втручання у американські вибори, а також за дії в Сирії та Україні.