У Чорне море увійшов американський ракетний есмінець USS Ross

Новини
Есмінець USS Ross (DDG71) ВМС США проходить протоку Босфор Фото: Twitter Yörük Işık

У Чорне море увійшов американський ракетний есмінець USS Ross (DDG 71) класу «Арлі Берк» (Arleigh Burke). За ним уже ведуть стеження кораблі Чорноморського флоту РФ.

У неділю, 14 квітня, есмінець пройшов протоку Босфор, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію прес-служби 6-го флоту США.

Як зазначається, USS Ross увійшов у Чорне море «для проведення операцій по забезпеченню безпеки на морі і підвищення регіональної морської стабільності, спільної готовності і військово-морського потенціалу з нашими з нашими союзниками по НАТО і партнерами в регіоні».

«Наші союзники в Чорному морі продовжують відігравати ключову роль у підтримці безпеки на європейському театрі військових дій. Екіпаж і я з нетерпінням очікуємо підвищення нашої сумісності в динамічному середовищі, а також досвіду багатої історії і культури в цьому регіоні», – сказав командир корабля Дейв Коулз.

Як повідомляє 6-флот США, операції есмінця USS Ross в Чорному морі зміцнять взаємодію з союзниками і партнерами по НАТО і продемонструють колективну рішучість забезпечити безпеку Чорного моря в рамках операції «Атлантична рішучість».

Корабель пробуде в Чорному морі до 28 квітня.

Есмінець USS Ross названий на честь капітана Дональда К. Росса (1910-1992), нагородженого Медаллю Пошани за проявлений героїзм під час атаки японців на Перл-Харбор 7 грудня 1941 року.

Це четвертий американський корабель, що зайшов в Чорне море з початку 2019 року.

Як повідомили агентству Інтерфакс у національному центрі управління обороною (НЦУО) Міноборони РФ, російські кораблі супроводжують американський есмінець керованої ракетної зброї USS Ross.

За даними російських військових, під час заходу в Чорне море корабель ВМС США був виявлений і взятий під постійне спостереження береговими радіотехнічними засобами флоту. Крім того, за діями корабля стежать патрульний корабель «Василь Биков» і розвідувальний корабель «Іван Хурс» Чорноморського флоту РФ.

Нагадаємо: