Трамп запросив Зеленського відвідати Вашингтон з офіційними візитом

Новини
Президент США Дональд Трамп і Президент України Володимир Зеленський

Президент США Дональд Трамп запросив президента України Володимира Зеленського відвідати Вашингтон з офіційним візитом.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію сайту глави держави.

«Президент України Володимир Зеленський подякував Президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу за запрошення здійснити офіційний візит до Вашингтона», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Зеленський також підкреслив, що проект закону щодо посилення підтримки України, який 31 травня був презентований у Палаті представників Конгресу США, є важливим сигналом про міцне стратегічне партнерство двох країн.

«Дякую Сполученим Штатам Америки за послідовну підтримку територіальної цілісності України», – наголосив президент.

Раніше про отримання Зеленським запрошення від Трампа повідомила у своїй статті головний редактор видання DT.UA Юлія Мостова.

Вона вказала, що візит українського президента до США став можливим завдяки зусиллям дипломатів і політиків, зокрема спецпредставника Держдепа США по Україні Курта Волкера, міністра енергетики США Ріка Перрі, посла України в США Валерія Чалого та виконавчого віце-президента Інституту миру США, екс-посла США в Україні Вільяма Тейлора.

За даними Мостової, зустріч Зеленського і Трампа відбудеться після зустрічі президента США з президентом РФ Володимиром Путіним на саміті «Великої двадцятки», який пройде в Японії 28-29 червня.

При цьому очікується, що в ході переговорів Зеленського і Трампа «відбудеться предметна розмова з врегулювання конфлікта в Донбасі».

Нагадаємо:

  • 31 травня у Палаті представників Конгресу США представлений проект закону «Про надання підтримки Україні для захисту її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності», що передбачає посилення підтримки суверенітету і територіальності цілісності України, розширення оборонної допомоги, зокрема, доповнення списку озброєнь, які можуть бути переданими, протитанковими, протикорабельними та протиповітряними системами, а також надання Україні статусу головного військово-політичного союзника США.