Помпео підтвердив підтримку України в проведенні реформ – Держдеп США

Новини
Держсекретар США Майк Помпео Фото: AP

Державний секретар США Майк Помпео провів першу телефонну розмову з міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком. Помпео привітав Пристайка з нещодавнім призначенням на посаду очільника МЗС та висловив готовність підтримувати важливі для України реформи. Зокрема, йшлося про подолання корупції, зміцнення верховенства права та створення середовища для зростання інвестицій.

Про це йдеться в заяві офіційного представника Держдепартаменту США Моргани Ортагус, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Держсекретар Помпео привітав міністра закордонних справ Пристайка з його нещодавнім призначенням і підтвердив підтримку України в проведенні важливих антикорупційних реформ, зміцненні верховенства права та створенні економічного середовища для зростання конкуренції та інвестицій», – йдеться в заяві.

Представник Держдепу наголосив на підтримці США суверенітету і територіальної цілісності України.

У своєму Twitter очільник МЗС подякував США за підтримку та повідомив, що очікує зустрічі з Помпео на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня.

«Сьогодні поговорили з американським державним секретарем Майклом Помпео. Подякував йому за непохитну підтримку нашого суверенітету, територіальної цілісності та наших критично важливих реформ. Чекаю нашої зустрічі під час Генеральної Асамблеї ООН наступного тижня».

  • 5 серпня держсекретар США Майк Помпео заявив, що позиція Сполучених Штатів залишається незмінною – незаконно окупований Росією Крим має повернутися до складу України. Речник МЗС РФ Марія Захарова дорікнула главі зовнішньополітичного відомства США в тому, що він «не поважає» результати фейкового «референдуму» в Криму, організованого окупантами 16 березня 2014 року.