Рябошапка призначив прокурора АРК Гюндуза Мамедова заступником генпрокурора

Новини
Заступник генпрокурора України Гюндуз Мамедов Фото: investigator.org.ua

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка призначив прокурора Автономної Республіки Крим Гюндуза Мамедова заступником генпрокурора.

Про це повідомляє пресслужба генпрокуратури.

«Генеральний прокурор Руслан Рябошапка 18 жовтня 2019 року підписав наказ про призначення Гюндуза Мамедова на посаду заступника Генерального прокурора», – йдеться у повідомленні.

Гюндуз Мамедов у 1996 році закінчив Одеський державний університет імені І.І.Мечнікова, в 2013 році – Одеський національний економічний університет. Кандидат юридичних наук.

З 1996 року працював у прокуратурі Приморського району Одеси на посадах від помічника прокурора до першого заступника прокурора Приморського району. З 2012 року до 2013 року працював в апараті прокуратури Київської області. З грудня 2013 року по липень 2014 року Гюндуз Мамедов працював на посаді начальника слідчого відділу Дніпровської екологічної прокуратури. У липні 2014 року призначений прокурором Одеси, в грудні 2015 року – заступником прокурора Одеської області.

В серпні 2016 року був призначений прокурором Автономної Республіки Крим.

У прокуратурі АРК нагадали, що за три роки роботи на посаді очільника відомства Мамедову вдалося створити команду професіоналів та повністю переформатувати роботу правоохоронного органу автономії.

За цей час у прокуратурі АРК була налагоджена співпраця з Міжнародним кримінальним судом, розроблена методика розслідування злочинів проти основ національної безпеки та воєнних злочинів, впроваджено у роботу методи комунікації з кримчанами, що залишилися на тимчасово окупованій території півострову, а також забезпечено постійну співпрацю з громадськими та неурядовими організаціями.

Нагадаємо:

  • 6 вересня Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Віталія Каська першим заступником генпрокурора, який вже працював на цій посаді.
  • 11 вересня Руслан Рябошапка призначив колишнього нардепа Віктора Чумака заступником генпрокурора – головним військовим прокурором. На виборах президента Чумак очолював штаб кандидата Анатолія Гриценка.
  • 8 жовтня генпрокурор Рябошапка призначив своїм заступником колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака, який у травні 2016 року передав до НАБУ документи так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів.