Розгляд апеляції на вирок екс-депутата Криму Ганиша перенесено на 16 січня через неявку адвокатів

Новини
Екс-депутат Верховної Ради АРК Василь Ганиш Фото: RFE/RL

Київський апеляційний суд переніс заплановане на 2 грудня судове засідання з розгляду апеляційної скарги сторони захисту колишнього депутата Верховної Ради АР Крим Василя Ганиша на 16 січня через неявку двох з трьох адвокатів боку захисту.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар прокуратури АРК Катерина Діденко.

«Сьогодні, 2 грудня 2019 року, Київський апеляційний суд переніс судове засідання з розгляду апеляційної скарги сторони захисту колишнього депутата Верховної Ради АР Крим на рішення Дніпровського районного суду м. Києва. Причиною послужила неявка двох з трьох адвокатів боку захисту», – написала Діденко.

Вона зазначила, що прокуратура АРК заявила, що всі три адвоката Ганиша належним чином були повідомлені про судове засідання, але його продовження без їх присутності порушувало б право на захист обвинуваченого.

В результаті Київський апеляційний суд переніс засідання на 16 січня на 11:00.

14 лютого 2019 року Київський апеляційний суд почав розглядати 3 скарги адвокатів Ганиша.

Нагадаємо:

  • 28 квітня 2015 року колишнього депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша затримали при виїзді з окупованого Криму. Йому було пред’явлено обвинувачення в державній зраді за ч.1 ст.111 КК України. Його справа розглядається в Дніпровському райсуді Києва. Прокуратура АРК обвинувачує Ганиша в тому, що 11 квітня 2014 року він взяв участь в засіданні кримського парламенту, на якому приймалася так звана «Конституція Республіки Крим», а також в тому що він у липні 2014 балотувався на організованих окупантами «виборах» до міськради Феодосії.
  • Ганиш стверджує, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, які проголосували проти «референдуму». На його думку, обвинувачення в державній зраді є необгрунтованими.
  • Дніпровський районний суд Києва 19 листопада 2018 року засудив Ганиша до 12 років позбавлення волі за обвинуваченням у державній зраді.