Кабмін заборонив гральний бізнес під виглядом державних лотерей

Новини
Фото: npu.gov.ua

Кабмін України заборонив поширення грального бізнесу під виглядом державних лотерей. Відтепер заклади з гральними автоматами не зможуть нелегально працювати, прикриваючись договорами передоручення на розповсюдження державних миттєвих лотерей.

Відповідне рішення було ухвалене 20 грудня на засіданні уряду, повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні Уряд виключив можливість розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей. Міністри проголосували за скасування відповідних положень щодо розповсюджувачів лотерей в ліцензійних умовах. Тепер заклади з гральними автоматами не зможуть нелегально працювати під виглядом державних лотерей, прикриваючись договорами передорученнями на розповсюдження державних миттєвих лотерей», – написав Гончарук.

Він також дав доручення Національній поліції з сьогоднішнього дня почати перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу.

Крім того Гончарук доручив Державній фіскальній службі України організувати перевірки ліцензій «всіх так званих «державних лотерей»».

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо:

  • Журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» з’ясували, що з 2016 року пов’язана з колишнім нардепом від БПП Олександром Третьяковим Українська національна лотерея (УНЛ) стала найбільшим з трьох лотерейних операторів країни і продовжила збільшувати частку ринку у 2017 році за час дій українських санкцій проти конкурентів.