У Криму випустили з-під арешту чотирьох затриманих ФСБ українських рибалок – нардеп Мельник

Новини
Василь Тюркеджі і Максим Тєрєхов Фото: Facebook Павло Мельник

В окупованому Криму вийшли на свободу після 10 діб адміністративного арешту четверо громадян України, рибалок із Запорізької області, затриманих прикордонною службою ФСБ 15 лютого в Азовському морі, як стверджується, за незаконний вилов камбали-калкан.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народній депутат Павло Мельник.

«Щойно отримано інформацію, що українських рибалок: Сергія Гогу, Олексія Іванова, Василя Тюркеджі і Максима Терехова, яких було затримано в Азовському морі 15 лютого 2020 року, звільнено», – написав Мельник.

За його словами, капітан судна Максим Терехов по телефону зв’язався з рідними і повідомив, «що стан всіх рибалок добрий і вони морем планують йти додому на власному судні».

Сергій Гога і Олексій Іванов Фото: Facebook Павло Мельник

Нагадаємо:

  • 15 лютого в західній частині Азовського моря співробітники «прикордонного управління ФСБ РФ по Республіці Крим» затримали маломірне судно з чотирма громадянами України на борту. Судно вийшло в море села Райнівка Приморського району Запорізької області. У «кримському прикордонного управління ФСБ РФ» стверджують, що українські рибалки займалися незаконним виловом камбали-калкана, не підкорялися вимогам прикордонників, намагались втекти і у них не було документів.
  • Главк Нацполіції в АРК та Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури автономії відкрив кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення в Азовському морі прикордонниками ФСБ РФ українського судна з чотирма рибалками на борту.
  • 15 лютого в Криму «Керченський міський суд» піддав адміністративному арешту на 10 діб «за непокору співробітникам прикордонної служби ФСБ» чотирьох українських рибалок.