На Луганщині почали оформляти пенсії онлайн

Новини
пенсий

На Луганщині пенсійне посвідчення теж можна замовити онлайн, сама анкета-заява дає таку можливість. Заявник вибирає, яким чином він буде отримувати готове посвідчення: особисто в управлінні ПФУ або поштою.

Таке нововведення працює з початку червня. Сервіс зараз функціонує в тестовому режимі, повідомили в ПФУ.

У червні на Луганщині 24 людини оформили пенсію, не виходячи з дому. Зробили це онлайн, скориставшись порталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

Як розповіла начальник Управління центру інформаційних систем Пенсійного фонду Луганської області Оксана Саєнко, найбільше охочих скористатися послугою оформлення пенсії онлайн – в Сєвєродонецьку, Кремінній та Рубіжному.

Після тестування послугу оформлення пенсії онлайн повинні запустити з 1 липня. Скористатися послугою може будь-яка людина, що має трудову книжку.

Як дистанційно звернутися до Пенсійного фонду – покрокова інструкція

Пенсійний фонд опублікував покрокову інструкцію для дистанційного спілкування.

Нагадаємо:

  • Пенсійний фонд України показав мобільний додаток для пенсіонерів і опублікував покрокову інструкцію. Громадяни можуть, не виходячи з дому, скористатися необхідними послугами. В додатку подано ряд функцій, які детально описує Пенсійний фонд. Також пояснюється, як ним користуватися.
  • У травні ПФУ направив на пенсійні виплати 689,6 млн грн. На 1 квітня середній розмір виплати 11,3 мільйонам пенсіонерам становив 3170,14 грн.