В Ощадбанку працює електронна черга для переселенців з Донбасу

Новини
Ощадбанк
Відділення Ощадбанку у Слов'янську Донецької області Фото: oschadbank.ua

В Ощадбанку працює електронна черга для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Донецької і Луганської областей, які відтепер можуть отримати картку у зручний для них час.

Про це повідомляється на сайті АТ «Ощадбанк».

Як зазначається, для клієнтів-переселенців Ощадбанк створив сервіс реєстрації в електронній черзі для отримання карток на зручний час.

При цьому Банк розробив декілька шляхів запису:

– через офіційний сайт ощадбанку: https://appointment.oschadbank.ua/VPO;

– в чат-боті додатків Telegram чи Messenger після проведення реєстрації картки в них;

– через Контакт-центр за безкоштовним номером: 0 800 210 800.

Запис до електронної черги проводиться згідно з графіком роботи відділень та з розрахунку 15 хвилин на кожного клієнта. Записуватись потрібно заздалегідь.

Як повідомлялось, Ощадбанк ввів електронну чергу для ВПО, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Система призначена для того, щоб уникнути великих черг після повного відкриття контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування.

Нагадаємо:

  • В кінці травня У Мінреінтеграції на міжвідомчій нараді обговорили план дій щодо відновлення роботи КПВВ на лінії розмежування на Донбасі та на адмінкордоні з окупованим Кримом після закінчення карантину. Зокрема, для забезпечення швидкої процедури перетину КПВВ було підтримано введення механізму електронного запису для громадян, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та бажають отримати пенсії чи інші соціальні виплати.
  • 6 червня віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков повідомив, що після завершення карантину і зняття обмеженнь на перетин КПВВ у пенсіонерів, які мешкають на окупованому Донбасі, буде до 90 днів щоб отримати свої пенсії, які накопичуються на картках Ощадбанку.
  • За інформацією Резнікова, на сьогодні 272 тисячі пенсіонерів, які мешкають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, чекають відкриття КПВВ на лінії розмежування, аби нарешті отримати пенсії, які накопичились на їх рахунках за час карантину. Кабмін, Пенсійний фонд і Ощадбанк готові до соцвиплат.