Оператору Russia Today заборонили в’їзд до України через відвідування Криму

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба не дозволила в’їхати до України оператору Russia Today, який мав намір проїхати автомобілем з Молдови до РФ – раніше пропагандист незаконно відвідував окупований Крим. 

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

«Іноземець 1971 року народження слідував в нашу державу автомобілем. Для перетину кордону він обрав пункт пропуску «Кучурган», що в Одеській області. Чоловік заявляв, що планує транзитом проїхати з Молдови в Росію», – сказано у повідомленні Держприкордонслужби.

Прикордонники мали щодо росіянина попередню інформацію про незаконне відвідування ним окупованого Криму. 

«Співробітники Подільського прикордонного загону також встановили, що в період окупації півострова дана особа потрапляла туди з території РФ авіаційним сполученням. В Криму чоловік проводив відеозйомки для телеканалу Russia Today», – сказано у повідомленні Держприкордонслужби.

За даними джерел УП, мова йде про Ігоря Завідея, оператора RT, який у 2014 році працював у Сирії, а в Білорусі відзначився нападом на журналіста.

Росіянин отримав трирічну заборону на в’їзд до України.

Нагадаємо:

  • 31 січня 2020 року СБУ  заборонила в’їзд до України російському виконавцю Валерію Сюткіну, який ще 2014 році підтримав незаконну анексію Криму Росією. 27 квітня співак планував виступити з концертом у Палаці Україна в Києві.
  • У лютому 2020 року Держприкордонслужба України не пустила в країну групу росіян, в числі яких були актори, які незаконно відвідували окупований Крим.