ВМС України та Великої Британії провели спільне тренування типу PASSEX у Чорному морі

Новини

У північно-західній частині Чорного моря спільна корабельно-катерна тактична група ВМС України та Великої Британії провели тренування типу «PASSEX». Метою заходу було вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів двох країн відповідно до стандартів НАТО. Окрім надводних бойових одиниць, до навчань залучався вертоліт Мі-14 морської авіаційної бригади національного флоту.

Про це інформує пресслужба ВМС України.

Дводенне тренування проходило у декілька етапів, зокрема, корабельно-катерною групою було відпрацьовано маневрування в строях та ордерах, організацію протиповітряної оборони, відбиття атак швидкісних малорозмірних плавзасобів умовного противника, постановка димової завіси тощо. Під час виконання спільних елементів основна увага приділялась підвищенню взаємосумісності та злагодженості дій екіпажів.

Крім того, на переході морем особовим складом було відпрацьовано корабельні навчання з передачі вантажів повітряним і траверзним способом, ведення розвідки, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства та проведено пошуково-рятувальну операцію.

Комунікація між екіпажами корабельно-катерної групи здійснювалась виключно англійською мовою відповідно до міжнародної системи сигналів MTP.

  • В Чорному морі три російські кораблі 8 травня намагалися завадити проведенню спільних навчань корабля Морської охорони Держприкордонслужби України «Григорій Куроп’ятников» з кораблем Берегової охорони США HAMILTON.